Patiënteninformatie

E-Consult

Online vragen stellen via een e-consult

Met een e-consult kunt u online medische vragen stellen aan uw zorgverlener. Het is een handige manier om schriftelijk met uw zorgverlener te communiceren bij vragen die niet dringend zijn en waarvoor een consult op de praktijk waarschijnlijk niet nodig is. Deze mogelijkheid is onderdeel van het online patiëntenportaal MijnGezondheid.net. waarvoor u een account dient te hebben. Meer informatie over de mogelijkheden en hoe u zich kunt aanmelden vindt u hier.

Hoe werkt een e-consult

U logt in via MijnGezondheid.net. of via de app Medgemak (heeft u nog geen account dan dient u zich eerst aan te melden). U komt nu op een keuzescherm waar u alle mogelijkheden ziet om u medische zaken digitaal te regelen of in te zien. Kies hier de optie “vraag aan huisarts/ apotheek” en volg daarna onderstaande stappen.

  1. Kies voor het balkje “ik heb een vraag”
  2. Kies voor het balkje van uw praktijk
  3. Kies voor een huisarts of andere medewerker
  4. Stel vervolgens uw vraag en voeg eventueel een bestand/foto toe
  5. Kies voor bevestigen

Behandeling van uw vraag

Nadat u uw vraag heeft verzonden krijgen wij in de praktijk via ons patiëntensysteem een seintje dat er een nieuw bericht/ e-consult is. Uw vraag wordt door uw zorgverlener behandeld. Binnen 2 werkdagen krijgt u antwoord. Zodra uw vraag beantwoord is wordt u per e-mail geïnformeerd dat u een nieuw bericht heeft van uw zorgverlener. Het antwoord kunt u vervolgens inzien in MijnGezondheid.net. of via de app Medgemak


Voordelen e-consult

Online vragen stellen

  1. Geen wachttijd aan de telefoon
  2. Veilige verbinding
  3. Altijd beschikbaar
  4. Schriftelijk antwoord

Regel uw medische zaken als het ú uitkomt:

Meld u aan via MijnGezondheid.net

Ga naar www.mijngezondheid.net
Ga naar www.mijngezondheid.net

Belangrijk

Bij een dringende vraag of een spoedeisende klacht is een e-consult niet geschikt. Neem bij twijfel altijd contact op met onze praktijk.

Als team van huisartsenpraktijk Koolhoven staan we voor betrouwbare, laagdrempelige en kwalitatief goede huisartsenzorg. Wij hechten daarbij aan een persoonlijke benadering en nemen graag de tijd om naar u te luisteren. Door uw verhaal en onze deskundigheid, kunnen we u zo goed mogelijk helpen en ,waar nodig, verwijzen naar een behandelaar waar ook wij vertrouwen in hebben.

© Huisartsenpraktijk Koolhoven 2022