Patiënteninformatie

Uitwisseling medische gegevens

Toestemming uitwisseling regelen

Zorgaanbieders kunnen informatie over uw gezondheid elektronisch met elkaar delen. Het delen van deze medische gegevens mag alleen als dat nodig is voor uw behandeling én als u hier vooraf toestemming voor heeft gegeven. Voor iedere zorgaanbieder dient u apart toestemming te geven  (dus b.v. voor uw huisarts en uw apotheek dient u de toestemming apart te regelen).

Waarom medische gegevens delen?

Soms komt u terecht bij een onbekende arts, huisartsenpost of apotheek. Bijvoorbeeld in spoedsituaties, na een ongeval of onverwachte ziekte of blessure. Het kan dan van belang zijn dat deze zorgverleners inzicht hebben in uw actuele medische gegevens zodat ze goede, veilige en snelle zorg aan u kunnen verlenen. Soms is dat zelfs van levensbelang. Het is dus zinvol om goed na te denken én actief aan te geven of u wel/ geen toestemming wilt verlenen voor de uitwisseling van de medische gegevens.

Lees altijd eerst de folder voordat u toestemming geeft. Deze vindt u op www.volgjezorg.nl/toestemming

Hoe regel ik toestemming?

Via de website Volgjezorg.nl kunt u uw toestemming regelen voor de uitwisseling van medische gegevens door uw huisarts en/ of uw apotheek. Regelt u het liever rechtstreeks bij u ons op de praktijk, laat het ons dan weten. Wij helpen u graag. Ook hebben wij de toestemmingsformulieren in onze wachtkamer beschikbaar.

Meer informatie

Op Volgjezorg.nl vindt u niet alleen alle informatie over het geven van de toestemming, maar ook specifieke informatie over de uitwisseling van medische gegevens (welke gegevens worden gedeeld, wie krijgt inzage, wat gebeurt er met mijn gegevens etc). Om u op weg te helpen vindt u onderstaand een aantal handige links over dit onderwerp naar specifieke pagina’s binnen de website van volgjezorg:

Check uw persoonlijke instellingen

Wilt u uw toestemmingen inzien, wijzigen of intrekken, kijk dan op uw persoonlijke omgeving via https://persoonlijk.volgjezorg.nl/

Over Volgjezorg

Volgjezorg.nl is een website voor iedereen die zorg nodig heeft. Volgjezorg is onderdeel van VZVZ, de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie. VZVZ is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt. Meer informatie vind u op www.vzvz.nl.toestemming uitwisseling medische gegevens regelen
toestemming uitwisseling medische gegevens regelen

Als team van huisartsenpraktijk Koolhoven staan we voor betrouwbare, laagdrempelige en kwalitatief goede huisartsenzorg. Wij hechten daarbij aan een persoonlijke benadering en nemen graag de tijd om naar u te luisteren. Door uw verhaal en onze deskundigheid, kunnen we u zo goed mogelijk helpen en ,waar nodig, verwijzen naar een behandelaar waar ook wij vertrouwen in hebben.

© Huisartsenpraktijk Koolhoven 2022