Nieuws


22 augustus 2023 Algemeen

In 2 jaar tijd is het aantal patiënten van Huisartsenpraktijk Koolhoven dat gebruik maakt van het platform MijnGezondheid.net verdubbeld! Zij hebben het gemak ervaren van een online oplossing, waarbij ze zelf medische zaken kunnen regelen op een moment dat hen goed uitkomt. Zo maken ze gebruik van de mogelijkheden om afspraken in te plannen, herhaalrecepten te bestellen en uitslagen in te zien. Ook wordt het gemak van het e-consult steeds meer ontdekt. Via een e-consult kan de patiënt berichten/ vragen versturen (eventueel voorzien van een foto) naar zijn/ haar zorgverlener. Op deze manier kan een medische vraag beantwoord worden, zonder dat er altijd een consult moet plaatsvinden (geldt uiteraard niet voor spoedgevallen).

Regel ook uw medische zaken als het ú uitkomt!

Wij verwachten dat nog veel meer patiënten het gemak van MijnGezondheid.net willen ontdekken. Bent u ook nieuwsgierig wat het voor u kan betekenen? Lees dan snel verder op deze website op MijnGezondheid.net (MGn) en meld u aan!9 augustus 2023 Algemeen

Heeft u al toestemming gegeven om uw medische gegevens te delen?

Wij hebben gemerkt dat veel patiënten nog vragen hebben over de mogelijkheid om medische gegevens uit te wisselen met andere zorgverleners. Het belang hiervan is groot, b.v. als u onverwachts bij een andere zorgverlener terecht komt. Als patiënt dient u hiervoor wel eerst toestemming te geven. Maak uw keuze dus kenbaar. Dat kan op verschillende manieren. Om u op weg te helpen hebben we uitgebreide informatie voor u op onze website geplaatst.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie. Komt u er toch niet uit? Dan helpen wij u graag verder.26 juni 2023 Algemeen

Wij zijn ter uitbreiding van ons team op zoek naar een vaste huisarts. Een huisarts die het verschil kan én wil maken voor onze patiënten. Ben of ken jij die (waarnemend) huisarts die klaar is voor de volgende stap en zich aan onze praktijk wil verbinden? Wil jij meer weten over deze boeiende rol in een groeiende praktijk? Lees dan snel verder op Vacature vaste huisarts

Wil jij weten wat je toekomstige collega’s vertellen over Huisartsenpraktijk Koolhoven? Lees dan snel de interviews met Lisan, Rachel en Lieke op https://lnkd.in/eXmpGZ9a en https://lnkd.in/esdZ8Rms23 maart 2023 Algemeen

Wilt u ook weer een sprankelende blik?

Huisartsenpraktijk Koolhoven werkt sinds 2019 intensief samen met Hanssen Medicals, dat in 2018 werd opgericht door Lisan Hanssen. U kent haar wellicht als de Physician Assistant (PA) in onze huisartsenpraktijk, maar ze heeft ook al bijna tien jaar ervaring in de plastische chirurgie. Zo heeft ze al meer dan 500 bovenooglidcorrecties uitgevoerd en verstaat daardoor haar vak als geen ander.

Door de nauwe samenwerking met Huisartsenpraktijk Koolhoven kan Lisan naast haar werkzaamheden als Physician Assistant ook de intake en behandelingen in het kader van ooglidcorrecties uitvoeren vanuit onze mooie locatie in Gezondheidscentrum Koolhoven.

Overweegt u ook een ooglidcorrectie en wilt u meer informatie? Kijk dan op deze website op bovenooglidcorrectie of op www.hanssen-medicals.nl

 11 januari 2023 Algemeen

Met een e-consult kunt u online medische vragen stellen aan uw zorgverlener. Het is een handige manier om schriftelijk met uw zorgverlener te communiceren bij vragen die niet dringend zijn en waarvoor een consult op de praktijk waarschijnlijk niet nodig is.

Huisartsenpraktijk Koolhoven biedt u de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. U dient hiervoor wel een account te hebben van Mijngezondheid.net

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kijk dan hier6 december 2022 Algemeen

Heeft u uw keuze al kenbaar gemaakt?

Wij hebben gemerkt dat veel patiënten nog vragen hebben over de mogelijkheid om medische gegevens uit te wisselen. Als patiënt dient u hiervoor eerst toestemming te geven. Om u op weg te helpen hebben we uitgebreide informatie voor u op onze website geplaatst.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie. Komt u er toch niet uit? Dan helpen wij u graag verder.22 november 2022 Algemeen

Onze praktijk is altijd in beweging. Nadat we in 2021 verhuisd zijn naar dit mooie nieuwe Gezondheidscentrum is het nu tijd voor een nieuw logo. Een logo dat past bij onze ambitie om onze patiënten nu én in de toekomst centraal te stellen.

Bij Huisartsenpraktijk Koolhoven kiezen wij voor een persoonlijke benadering, waarbij we optimale medische zorg combineren met aandacht voor onze patiënten. Ons nieuwe logo geeft onze praktijk een moderne en warme uitstraling. De komende tijd zult u dit logo gaan zien in onze communicatiematerialen, maar we laten u in onze praktijk al graag kennis maken met ons nieuwe logo.9 november 2022 Algemeen

Binnenkort is het weer tijd voor de griepvaccinatie. Als u hiervoor in aanmerking komt, heeft u van ons een brief ontvangen. Wij verzoeken u vriendelijk rekening te houden met de aangegeven datum en tijd voor de griepvaccinatie, aangezien het voor ons niet mogelijk is om iedereen tussendoor te vaccineren. De deur zal om 16.00 uur opengaan, het tijdstip waarop het vaccineren start. Aangezien onze wachtruimte wordt gebruikt als priklocatie, is het helaas niet mogelijk om binnen te wachten. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ook vragen wij u de oproep (de uitnodigingsbrief) mee te nemen en ervoor te zorgen dat u uw bovenarm gemakkelijk vrij kunt maken. Houd hier dus rekening mee bij uw kledingkeuze.

Dank voor uw medewerking.1 juli 2022 Algemeen

Niet verschijnen bij de huisarts/praktijkondersteuner/doktersassistente zonder af te bellen kan consequenties hebben.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen betreffende een consult bij de huisarts?

Het kan gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval tenminste 3 uur van te voren en geef door dat u niet komt. Een andere patiënt kan dan worden ingepland.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen betreffende een consult bij de praktijkondersteuner of doktersassistente?

Het betreft afspraken waar meestal 20, maar soms ook 30-40 minuten voor staan. Deze afspraken moeten minimaal 24 uur van tevoren afgezegd worden, dan kunnen wij misschien nog iemand anders inplannen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?

Het komt helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet verschijnt. Hiermee gaat veel tijd verloren. Immers met de komst is rekening gehouden!
Wij kunnen een rekening sturen bij niet verschijnen zonder bericht. U ontvangt dan een rekening van 25,00 euro of 50,00 euro afhankelijk van het soort afspraak.
Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Onverwachte crisissituaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij alle begrip voor. De afgelopen maanden kwamen met enige regelmaat te veel mensen per dag niet opdagen op de afgesproken tijd. Wij zien ons daarom helaas genoodzaakt om deze regeling te moeten treffen.


Als team van huisartsenpraktijk Koolhoven staan we voor betrouwbare, laagdrempelige en kwalitatief goede huisartsenzorg. Wij hechten daarbij aan een persoonlijke benadering en nemen graag de tijd om naar u te luisteren. Door uw verhaal en onze deskundigheid, kunnen we u zo goed mogelijk helpen en ,waar nodig, verwijzen naar een behandelaar waar ook wij vertrouwen in hebben.

© Huisartsenpraktijk Koolhoven 2022